Navigation

Over ons

Met zorg en passie gekweekt

Sinds 2015 is Menno de Vries de derde eigenaar van kwekerij Van der Hoorn Succulenten dat zijn oorsprong had in 1977. Iedere eigenaar deelde dezelfde passie: succulenten. Dit leidde tot onze specialisatie in de teelt en handel van bijzondere soorten. Omdat wij vinden dat alle planten, onze succulenten in het bijzonder, ware kunstwerken zijn, noemen wij ons assortiment Work of Art.  

Groot geworden, door klein te blijven

Onze kwekerij heeft een bescheiden oppervlakte van 9000 m2. Met acht vaste medewerkers die van planten houden en een vaste groep scholieren, kweken wij onze succulenten op ambachtelijke wijze. De planten krijgen veel liefde en aandacht, er is niks geautomatiseerd. En dat zie je terug in onze producten! Die zijn gewoon nét even anders en van uitzonderlijke kwaliteit.  

Zie jij ons assortiment kwalitatieve succulenten als een mooie aanvulling op jouw aanbod? Wij vertellen je graag meer over onze verkoop via Floriday!

Werken bij

Spreekt onze manier van werken jou aan en houd je van planten? Heb je capaciteiten die wij zouden kunnen gebruiken? Neem dan contact op met Menno en wie weet creëren we een plek voor je.

Breed assortiment: pot- en hangplanten 

Met zo’n 60 verschillende soorten succulenten in huis en een ruime keuze in hangplanten, beschikt onze kwekerij over een breed assortiment. Al meer dan 40 jaar nemen hangplanten een bijzondere positie in binnen ons aanbod. Wij gaan namelijk niet alleen met de trend mee, maar zijn standvastig in het produceren van een zeer breed assortiment hangende succulenten en cactussen.  

Milieuvriendelijk kweken 

Wij willen met onze kwekerij zo min mogelijk impact maken op het milieu. Daarom kweken wij onze planten op een milieuvriendelijke en duurzame manier. We hergebruiken ons water, al 30 jaar. We zetten nuttige insecten in om de schadelijke insecten te bestrijden. En wij telen onze planten in de winter koel. Hierdoor gebruiken wij niet alleen minder energie, maar krijg je ook sterkere en weerbare planten. Win-win!  

Wij zijn MPS-A en Global GAP gecertificeerd. Dit betekent dat wij innovatief en duurzaam bezig zijn, naar maatstaven die gebruikelijk zijn in onze sector. 

Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
Slider afbeelding
“Wij zijn zeer actief in het vernieuwen van onze producten”
~ Menno de Vries

En daarom kunnen wij regelmatig met een nieuw product op de markt komen. Omdat wij belang hechten aan het milieu zijn we lid van Milieu Project Sierteelt (MPS). Al vele jaren zijn wij een MPS-A gecertificeerd bedrijf en dat betekent dat wij kweken volgens de hoogste MPS eisen.